Viata ca o barca legata la ponton

Astazi mi-am baut cafeaua in Portul Aiguadolç, mi-am relaxat plamanii respirand sarea si mirosul de alge, chiar am descoperit cea mai buna cafea din Sitges. Cateva minute in port par ore, la marginea pontonului vacarmul vietii mele se opreste de fiecare data lasand astfel loc celui mai necesar sentiment, linistea. Budistii se gasesc pe ei insisi cand mediteaza, linistea ii ajuta sa treaca peste barierile fizicului, dar totusi au nevoie de un templu, de un miros puternic de opium si de o perna sa le sustina pozitia pt ore indelungate. Ca sa imi gasesc linistea, eu am nevoie doar de o cafea dulce si un ponton. Viata este ansamblul a tot ce cunoastem ce vedem, pipaim, simtim,viatza este apa, multa multa apa. Iar barcile suntem noi, omul comun, un lucru neinteles.  Cand apa este tulbure si loveste agitata face ca barcile sa se ciocneasca una de alta, sa se miste haotic in stanga si dreapta, apa poate oricand daca doreste sa inghita o barca. Asa cum spuneam noi suntem niste barci lasate sa pluteasca pe mare, nu stim niciodata daca vom merge la infinit prin Mediterana sau daca o sa atingem Pacificul cu prova.
Avem nevoie de ponton, avem nevoie de un port. Viata ne zguduie adesea si ne loveste de tot si toate. La fel cum o barca este ancorata in port, pentru a evita distrugerea ei la fel, noi oamenii avem nevoie sa ne ancoram de ceva fix precum un ponton. Daca vrem sa infruntam viatza cu bune si rele trebuie sa ne gasim locul potrivit unde sa aruncam ancora.
Familia, pritenii, iubitul, iubita, sotul sau sotia reprezinta pt noi acel ceva fara de care nu am putea sa suportam vremea rea.
O barca fara apa nu este o barca, o barca fara ponton este doar o trista intamplare.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s